Pastelowa czekolada z jadalnymi kwiatami

wtorek, marca 31, 2015

Recipe // Color Blocked Chocolate Bark with Edible Flower Sprinkles

Recipe // Color Blocked Chocolate Bark with Edible Flower Sprinkles

Color Blocked Chocolate Bark with Edible Flower Sprinkles

Cześć jak się macie? pogoda nas niestety nie rozpieszcza, bo leje i wieje za oknem, więc postanowiłam polecić Wam bardzo smakowity i piękny dla oka projekt. 

Czego będziecie potrzebować:

  • białą czekoladę
  • farbki do jedzenia
  • kolorową posypkę
  • jadalne kwiatki
Sposób przyrządzenia jest bardzo prosty

  • w małym naczyniu rozpuszczamy czekoladę
  • następnie rozlewamy do dwóch miseczek
  • do każdej miseczki dodajemy kropelkę farbki do jedzenia
  • na blaszkę wyłożoną papierem wlewamy po kolei każdą miseczkę z czekoladą, starając się aby warstwa była cienka
  • na samym końcu dekorujemy czekoladę płatkami jadalnych kwiatków i posypką
  • czekamy aż wystygnie
  • po wystygnięciu łamiemy czekoladę końcówką drewnianej łyżki 
  • i GOTOWE !
Chocolate Bark with Edible Flower SprinklesHow to Make Color Blocked Chocolate Bark

LINK DO WPISU  

Jeśli jesteście ciekawi jakie kwiaty możecie jeść, jak smakują i czy są zdrowe, zapraszam na blog Agnieszki Maciąg, która opisuje jak je przyrządzać, jakie posiadają witaminy oraz których nie próbować ! LINK TUTAJ

Kto będzie próbował? 

You Might Also Like

14 komentarze

  1. Kwiatki mnie jakoś nie przekonują :P ale czekolada wygląda wybornie! Dobry pomysł z tymi pastelami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki za pomysł! :)
    Śmigam po białą czekoladę ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Te kwiatki mogą naprawde dodać smaku. Coś mi mówi (mój żołądek) że spróbuję.
    Miłego
    Terstim.blogspot.com (w wolnym czasie :D)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czekolada wygląda po prostu pięknie :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda to obłędnie :) pastele do schrupania - love it!

    OdpowiedzUsuń
  6. o nie! ja nie mogę czekolady bo jestem uczulona a już sobie w weekend pozwoliłam na odrobinę. jesteście bez serca, bez serca po prostu :-)))

    prześliczne są te zdjęcia

    OdpowiedzUsuń
  7. Czekoladę wolę w tradycyjnym wydaniu, ale przyznaję, że prezentuje się zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  8. piękne choć nie przepadam za białą czekoladą ale mam wrażenie, że podobne dzieło można wykonać z ciemną - tylko bez barwników, prawda?
    będę śledzić te piękności, które wyczarowujesz :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. mmmm uwielbiam białą czekoladę!
    A ta podrasowana wygląda świetnie, fajna np. na prezent.

    OdpowiedzUsuń
  10. Zakochałam się w tej czekoladzie :D Uwielbiam takie inspirujące posty :)!!!

    OdpowiedzUsuń
  11. Już wszystko widzę! Podoba mi się subtelność takich kawałków słodkich pokus :-)
    I swego czasu baner pasował do tych drobniutkich kwiatuszków :-)

    OdpowiedzUsuń